Witaj ( Zaloguj | Zarejestruj )

- Jedyne niezależne forum w powiecie węgrowskim!

Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Telebim reklamowy w Węgrowie
PostNapisane: 8 wrz 2011, o 10:03 

Imię: Adrian

Nie wiem co aktualnie leci na telebimie, ale wszedłem na stronę Klasztoru i jestem w szoku. Dwa pierwsze newsy zamiast o kościele i jego działaniach to krytykują Bronisława Komorowskiego i Donalda Tuska. I kościół się dziwi, że dramatycznie spada liczba wiernych, a ludzie tracą szacunek zarówno do księży jak i samej instytucji. To nie te czasy kiedy księża byli traktowani jako lokalna wyrocznia, teraz ludziom nie da się wszystkiego wcisnąć (przynajmniej niektórym).

PostNapisane: 8 wrz 2011, o 11:12 

Imię: lolik511

jest metoda aby ludzie wrócili do kościoła. Tylko w naszym kraju i w tych czasach się nie sprawdzi. Politycy będą się bać. nikt nie chce zadzierać z kościołem.
A tak wystarczy ludziom zabronić tam chodzić i od razu wzrost osób wierzących i praktykujących

PostNapisane: 9 wrz 2011, o 13:42 
Reser napisał(a):
... wszedłem na stronę Klasztoru i jestem w szoku. Dwa pierwsze newsy zamiast o kościele i jego działaniach to krytykują Bronisława Komorowskiego i Donalda Tuska. I kościół się dziwi, że dramatycznie spada liczba wiernych, a ludzie tracą szacunek zarówno do księży jak i samej instytucji. To nie te czasy kiedy księża byli traktowani jako lokalna wyrocznia, teraz ludziom nie da się wszystkiego wcisnąć (przynajmniej niektórym).

Całkowicie Cię popieram. Ciekawa jestem, co by powiedział nato Prymas Polski arcybiskup Józef Kowalczyk, który zawsze podkreśla:
"Ambona nie służy do wskazywania ludziom, na kogo mają głosować. To absolutnie niedopuszczalne"
Tylko że księża na wsiach i w małych miasteczkach nikogo nie słuchają. Są zazwyczaj panami samych siebie.

PostNapisane: 12 wrz 2011, o 13:57 
Czy to prawda, że przed wyborami prezydenckimi w zakrystii klasztoru zbierano podpisy deklaracji poparcia na Jarka K.? A strona klasztoru jest fajna. Tak samo jak fajny fest jej proboszcz i nie tylko proboszcz. Żal Latosiego który przez kilkadziesiąt lat wkładał w to wszystko całe serce i ostatni grosz, a teraz musi się na to wszystko z bliska patrzeć.

PostNapisane: 24 wrz 2011, o 10:15 
Anka napisał(a):
Czy to prawda, że przed wyborami prezydenckimi w zakrystii klasztoru zbierano podpisy deklaracji poparcia na Jarka K.? A strona klasztoru jest fajna. Tak samo jak fajny fest jej proboszcz i nie tylko proboszcz. Żal Latosiego który przez kilkadziesiąt lat wkładał w to wszystko całe serce i ostatni grosz, a teraz musi się na to wszystko z bliska patrzeć.

Też słyszałem o tych podpisach. Natomiast analizując stronę PiSoklasztoru zaaobserwowałem pewną prawidłowość. Strona jest niezwykle popularna. O godzinie 5 rano odnotowujemy już ponad 100 wejść. Ludzie nie śpią, tylko przeglądają stronę klasztoru. O godzinie 8 jest ponad 250, zaś o 10.00 około 400. Cały Boży dzień zamyka się w około 1300 - 1500 odwiedzin. Ta popularność znacznie przerasta strony internetowe kilkudziesięciotysięcznych parafii. Sprawa jest niesamowita! No, bo chyba nikt nie może posądzać naszej kochanej parafii o zainstalowanie specjalnego programu do nabijania licznika. To by było nieuczciwe :) Na stronie pisoklasztoru dzisiaj kolejny dzień kampanii wyborczej. Czytamy podpaleniu przed kancelarią Tuska, ale nie czytamy że samobójca zwracał się o pomoc do Kaczyńskiego

PostNapisane: 24 wrz 2011, o 12:06 
dajcie link do stronki klasztoru ;d;d

PostNapisane: 24 wrz 2011, o 12:19 

Leniu wpisz "klasztor węgrów" w Google i będziesz miał :]

PostNapisane: 30 wrz 2011, o 10:34 
Telebim wali ostro kierowcom w oczy, a policja nic boją się księdza! Zaparkujesz źle to dadzą Ci 200.

PostNapisane: 30 wrz 2011, o 10:45 

słuchaj ale ktoś musiał wydać pozwolenie na budowę tego telebimu. Skoro papiery są ok to co policja może.

PostNapisane: 1 paź 2011, o 10:47 

No właśnie, ktoś musi takie pozwolenia wydawać i na pewno są na to jakieś przepisy - bo przecież ktoś mógłby sobie postawić telebim o jasności reflektora - prawie jak nasz węgrowski..
Kto na ochotnika pójdzie na parafie papiery sprawdzić? ;))

PostNapisane: 1 paź 2011, o 20:20 

ja nie :) nie mam ochoty być tematem rozmów emerytek pod kościołem i tak gadają :)

PostNapisane: 10 paź 2011, o 17:21 
"WYBORY - Święty Michale Archaniele obroń od ZŁA Ojczyznę naszą". Modlitwę do św Michała umieścił z okazji wyborów na stronie internetowej ksiądz Karolak (bo podejrzewam iż pseudonim Zibi należy do tego Duchownego - mogę się mylić). Cieszymy się iż Święty Michał wysłuchał tej modlitwy i w dniu wczorajszym ochronił naszą Ojczyznę od zła.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Szybka odpowiedź
Tytuł:
Wiadomość: