Witaj ( Zaloguj | Zarejestruj )

- Jedyne niezależne forum w powiecie węgrowskim!

Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Salon fryzjerski
PostNapisane: 7 wrz 2011, o 08:56 
Który salon fryzjerski (fryzjerkę) polecacie w Węgrowie? Chodzi głównie o farbowanie.

Tytuł: Re: Salon fryzjerski
PostNapisane: 7 wrz 2011, o 09:59 

Imię: Adrian

Najlepszy salon fryzjerski to bezapelacyjnie "Michell", więc podejrzewam, że włosy też dobrze ufarbują.

PostNapisane: 7 wrz 2011, o 17:42 
cieżko jest kogoś polecić.
wiesz raz wyjdzie raz nie:)

PostNapisane: 9 wrz 2011, o 23:00 
Reser czemu niby bezapelacyjnie? Chyba, że to w Twoim mniemaniu. Wiesz, że to rzecz względna, prawda? ;)

PostNapisane: 10 wrz 2011, o 00:03 

No ja się opieram na opinii swojej oraz znajomych mi ludzi. Michell gniecie jakością i kulturą obsługi klienta :)
Jest jednak jeden minus, to chyba najdroższy salon fryzjerski w Węgrowie. No, ale przynajmniej wiadomo za co się płaci. Pewnie 100% zadowolonych klientów nie mają, bo tego nikt nie osiąga, ale na tle węgrowskich fryzjerów wypadają najlepiej.

PostNapisane: 10 wrz 2011, o 14:24 

To Ka. wyżej, to ja, jakby co, więc już z tego konta będę teraz odpisywać.

Co do Michell - pamiętam, że byłam tam kiedyś i wyszłam z takim nastawieniem, że niczym szczególnym mnie nie powaliło. Zawsze raczej daję sporą swobodę fryzjerowi, co do tego, co zrobić z moimi włosami, z reguły jakiś tylko wstępny pomysł, tzw. ogólny zarys. Dlatego też wydawało mi się, że jeśli fryzjer ma jakieś pole do przysłowiowego popisu, to powinien to wykorzystać. Wtedy było to po prostu normalne, tzn. niczym szczególnym usługa nie zachwyciła. Zastrzegam, że raczej nie jestem królową ekstrawagancji na głowie, więc to nie o to chodzi, że chciałam mieć nie wiadomo co, a raczej "fajną fryzurę".
Ostatnim razem jak byłam w Węgrowie u fryzjera to z kolei w tym niedaleko Hermesu, ten, do którego się schodzi po schodkach. Byłam umówiona chyba do pani Marty, nie pamiętam imienia, taka krótko ścięta, ruda) i wtedy wyszłam naprawdę mega zadowolona. Ceny mają naprawdę fajne.
Zdążyłam już mieć i takie sytuacje w życiu, gdzie chcąc mieć naprawdę fajnie zrobione włosy stwierdziłam, że zaufam renomie jakiegoś tam salonu i niestety wyszło bardzo kiepsko. (fryzura, która miała wytrzymać parę miesięcy (o trwałą chodziło) wytrzymała 3 dni). I tylko złość się w człowieku zbierała, że 200zł zapłacił chyba za samą nazwę "Atelier fryzjerskie". Głupi człowiek i tyle ;). Na szczęście to poza Węgrowem.

PostNapisane: 10 wrz 2011, o 17:45 

Reguły nie ma. Widzisz, Tobie koło Hermesu zrobiła spoko, a moje dwie bliskie znajome, które uczęszczały wcześniej do tego fryzjera po zepsuciu kilku fryzur (w tym weselnej) zaprzestały tam chodzić. Ja osobiście byłem może u 4 fryzjerów w Węgrowie, aż w końcu trafiłem do Michell. Wiadomo mężczyźnie łatwiej zrobić fryzurę, ale niektóre fryzjerki nawet z najprostszymi rzeczami nie dawały sobie rady, nawet przy precyzyjnym sformułowaniu potrzeb. W Michell nie mam tego problemu, a fryzjerki praktycznie rozumieją mnie bez słów.

Ciężko jest polecić fryzjera. Po prostu jednym błędy zdarzają się częściej, a drugim rzadziej.

PostNapisane: 10 wrz 2011, o 18:00 
Jestem także zadowolona z Michell. Umawiam się na konkretną godzinę i nie muszę czekać. Czesząca mnie pani nie odbiera w tym czasie kilku telefonów, nie muszę więc słuchać, jak np. minął jej poprzedni wieczór. Ładny wystrój wnętrza, cicha muzyka. Z usług też jestem zadowolona. Ceny chyba nie są wyższe niż w innych zakładach.

PostNapisane: 15 paź 2011, o 08:12 
Reser napisał(a):
Najlepszy salon fryzjerski to bezapelacyjnie "Michell", więc podejrzewam, że włosy też dobrze ufarbują.

Tak jest on rewelacyjny, ale ceny też ma rewelacyjne i jednak nie adekwatne do wykonywanej usługi :DD

PostNapisane: 15 paź 2011, o 10:03 
akurat wczoraj byłam w Michell na strzyżeniu. Dodam, ze byłam tam pierwszy raz i mam bardzo pozytwne wrażenia. Obsługa bardzo miła proponują coś do picia z czym się nie spotkałam w innych salonach. Tylko cena jak za zwykłe strzyżenie dość wysoka 65zł.
Obok mnie płaciła pani za farbowanie to wyłożyła ponad 300zł. Także ceny z kosmosu. Ale ogólnie bardzo ok!
duży plus, że jak się umawiasz do konkretnej fryzjerki to Ona Cię "obsługuje". A np u Marzeny bywa z tym bardzo róznie.

PostNapisane: 19 paź 2011, o 14:50 
"Obok mnie płaciła pani za farbowanie to wyłożyła ponad 300zł"
Prawdopodobnie płaciła za kilka różnych usług. Płacę tam za farbowanie tyle samo, co i w innych zakładach.

PostNapisane: 20 paź 2011, o 10:03 
Jagoda być może. Ja widziałam tylko że miała farbowane włosy:)

PostNapisane: 11 mar 2012, o 18:46 

Wracając do tematu... :)
Który salon fryzjerski polecacie? Którą fryzjerkę?
Póki co chciałabym zrobić sobie jakąś fajną fryzurę, a za jakiś czas będzie mnie interesowało czesanie ślubne...
Apropos będę potrzebowała zrobić także ślubny makijaż więc może podpowiecie mi coś i w tym temacie?
Gdzie w Węgrowie/okolocach najlepiej się udać i ile może to kosztować?

PostNapisane: 12 mar 2012, o 15:09 
od kilku lat (tzn. ok 8) korzystam z usług salonu Marzena. zawsze umawiam się do p. Ewy, jest rewelacyjna zarówno w strzyżeniu ( tylko uwaga włosy po jej obcięciu odrastają jak na drożdżach), jak i czesaniu, upinaniu fryzur np. weselnych. zawsze przychodziłam do niej z gotowym pomysłem i zawsze wychodziłam zadowolona. P. Ewa nie owija w bawełnę i jeśli się czegoś nie da zrobić z danym rodzajem włosów to zawsze odpowiednio doradzi i wychodzą z tego naprawdę rewelacyjne fryzury, nawet lepsze od tego przyniesionego ze sobą na zdjęciu. co do farbowania - robiłam już naprawdę wszystko nigdy nie było problemu, zawsze było to co chciałam, a nawet lepiej :-)
miałam okazję być czesana przez panią, która była fryzjerką programu "Taniec z Gwiazdami" no i muszę niestety stwierdzić, że żadna z nich ( inne panie z tej ekipy czesały moje koleżanki) nie umywa się nawet w 1% do p. Ewy i jej umiejętności. POLECAM

co do makijażu korzystałam kilkakrotnie z usług pani - niestety nie pamiętam nazwiska, ale na imię ma Ania - której zakład mieści się w salonie fryzjerskim koło komendy (po schodkach na górę). Pani Ania również jest świetnym fachowcem, makijaż nie spływa nawet po całej nocy szaleństw. używa bardzo dobrych kosmetyków. także tak jak poprzednio polecam.

ja natomiast szukam osoby, która zrobiłaby mi paznokietki do ślubu .

pozdrawiam

PostNapisane: 13 mar 2012, o 10:33 
Od jakiś 15 lat korzystam z usług Michell w pełnym zakresie i zawsze byłam zadowolona z fryzury, makijażu, paznokci i innych zabiegów z których korzystałam. Niestety terminy są dość odległe, więc jak chcesz fryzurę slubną to 6 m-cy przed spokojnie możesz się zapisać, aby mieć pewność, że fryzurę będzie wykonywała fryzjerka którą ty wybierzesz a nie ona Ciebie. Oczywiście bezsprzecznie najlepiej usługi wykonuje sama właścicielka, wystarczy że pokażesz zdjęcie sukni ślbnej a w jej głowie od razu świta jak ona to widzi, ja zawsze byłam zadowolona z każdej fryzury czy strzyżenia. Makijaż ślubny i na inne okazje też miałam robiony w salonie przez P. Agatę i nigdy nic mi się z nim nie działo, dodam tylko, że doklejaja mi rzęsy i z nimi równiez nic się nie działo. Ceny są chyba dość wysokie- aczkolwiek nie wmam porównia z innymi salonami- ale ślub ma się raz w zyciu i chyba każdej z nas zależy na tym, żeby w tym dniu wyglądać naprawdę zjawiskowo. Przed slubem zaproponowano mi zabieg " opalizujący", tzn po wcześniejszym pilingu nałożono mi preparat samoopalający na całe ciało, po którym nie miałam żadnych przebarwień czy plam a wyglądałam jak naturalnie opalona, dla mnie rewelacja- dodam , że mam jasną karnację i nie wystawiam się na słońce czy tym bardziej solarium.

PostNapisane: 13 mar 2012, o 12:12 
a mogłabyś podać cenę makijażu ślubnego i paznokci w Michell?

PostNapisane: 14 mar 2012, o 22:52 
makijaż ślubny - bo to różnica w cenie niestety- w czerwcu kosztował chyba 100 zł,ale nie pamiętam dokładnie, a jeśli chodz o paznokcie to robiłam manicure i miałam malowane swoje bez sztucznych, też dokładnie nie pamiętam ale chyba 80 zł, pedicure nepewno 70 zł. Zadzwoń i upewnij się ile kosztują usługi którymi jesteś zainteresowana.

PostNapisane: 6 kwi 2012, o 13:30 
W Michell bardzo drogo kiedys czesto tam chodzilam na strzyzenie i malowanie ale stwierdzialam ze za drogo ale dobrze :) zaczelam chodzic do p. marzeny kolo hermesu ale za duzo praktykantek a malo miejsca bardzo nie wygodnie ale fryzjer ok ale zaczelam chodzic do "stylu" na piłsudskiego i atmosfera idelna wlascicielka - fryzjerka bardzo dobrze obcina i maluje wlosy, sympatyczna kobieta pomoze doradzi jak ulozyc wlosy, jakie kosmetyki, jaki kolor wlosow. Jestem juz od 2 lat stala klientka i nie jedyna :) nie zawiodlam się ani razu a tym bardziej nie wychodzilam od niej ze smutna mina bo nie obciela mi tak jak chcialam jak " w Michell". Moja opinnia :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ] 

Szybka odpowiedź
Tytuł:
Wiadomość: