Witaj ( Zaloguj | Zarejestruj )

- Jedyne niezależne forum w powiecie węgrowskim!

Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Ruch drogowy w Węgrowie
PostNapisane: 23 cze 2011, o 09:30 

Czy ktoś mógłby porobić trochę zdjęć strategicznych miejsc i zmian w ruchu, np planowany brak wjazdu na Rynek od strony ul. Kościuszki. W tej chwili pojawił się tam krawężnik, a cały ruch poszedł na Kołłątaja, potem w Piwną lub na rondo Roweckiego.

Tytuł: Re: Ruch drogowy w Węgrowie
PostNapisane: 23 cze 2011, o 09:42 

chciałbym zauważyc ,że po zamknieciu przejazdu przez ul.kosciuszki cały ruch samochodowy przeniusł się aktualnie na ul. zwyciestwa . Ktora jest do tego nie przystosowana ,juz robią się na niej korki ,brak mozliwosci zaparkowania pod sklepami,byl wypadek na przejściu dla pieszych na ktorym dzieci jda do szkoły. Załorze się że autor projektu , oraz osoby opiniujące wto nie wnikały ma byc pięknie i bogato , a powinno byc tak aby raczej mieszkancom było lzej wygodniej i bezpieczniej. A po wszystkim i tak bedzie hulał wiatr po nowym rynku.

PostNapisane: 23 cze 2011, o 10:44 

Imię: Adrian

Jeżeli ludzie będą mięli takie podejście jak Twoje mik66, to z pewnością będzie hulał wiatr. Na szczęście są również ludzie, którzy dają od siebie nieco więcej, więc jest nadzieja, że rynek zostanie fajnie zagospodarowany.

Jeżeli chodzi o natężenie ruchu. Jest ono większe na ulicy Zwycięstwa, ale niestety jeszcze nigdy nie udało się w trakcie remontów jakiś strategicznych miejsc tak wszystko zaplanować, aby kilku malkontentów się nie znalazło. To jest wliczone w rachubę, bo zawsze coś komuś będzie przeszkadzało. Dzieci do szkoły chodzą niemal wszędzie, bo z każdej części Węgrowa muszą do niej dojść. Wypadki zdarzyć mogą się wszędzie. Należy zwrócić uwagę na to, że wypadki na ulicy Zwycięstwa nie są notorycznie, a odosobnione przypadki nie nie mogą potwierdzać jakiejś reguły.

PostNapisane: 23 cze 2011, o 12:33 

tutaj nie tylko chodzi o moje podejscie ,prosze popytac włascicieli okolicznych sklepow,a natezenie ruchu już się nie zmieni,bo to nie jest spowodowane chwilowym remontem tak juz zostanie. Co do częstotliwości wypadków to prosze sobie przejrzec statystyki stłuczek na skrzyżowaniach zwyciestwa/ strazacka ,zwyciestwa/mickiewicza to nie są odosobnione przypadki a bedzie ich niestety jeszcze więcej(wiekszy ruch), spróbuj wyjechac z wyszyńskiego w lewo na zwyciestwa-powodzenia.Żle czytasz moje intencje nie jestem malkontent tylko uwazam ,że to komplikuje życie ludziom w NASZYM mieście i nie teraz ,ale juz po wszystkim .prosze spytac kobiet co myslą o super ładnej kostce,co mysla kierowcy o parkowaniu poza miastem ,co mysla interesańci i pracownicy urzedów,handlowcy,bo będzie tylko ładnie, a fajnie zagospodarowany to nie znaczy ładna kostka granitowa , płyty i fontanna bo to można czasami i taniej i lepiej .

PostNapisane: 23 cze 2011, o 13:20 

Imię: Marcin

Czemu mamy pytać kobiet? Jeśli chodzi o obcasy, to każdej się nie dogodzi, a z tego co widziałem to radzą sobie całkiem dobrze. A kierowcom też nic się nie stanie jak zostawią samochód gdzieś dalej, ja od czasu kiedy ON jest po 5 zł nie wyjeżdżam na miasto po jakieś błahe sprawy tylko idę na piechotę, albo jadę rano, wtedy można sobie spokojnie zaparkować. Może warto byłoby skończyć z takim wygodnym życiem podjeżdżania pod same drzwi do sklepu, do urzędu, trudno całe miasto zamienić w jeden wielki parking.
A co do wypadków na ulicach Mickiewicza/zwycięstwa/strażacka/Wyszyńskiego to większość jest przez to, że ludzie nie zatrzymują się na stopie (Mickiewicza/zwycięstwa) tylko walą przed siebie.

PostNapisane: 23 cze 2011, o 18:38 

mam pytanko co to tej krzyżówki Wyszyńskiego/Zwycięstwa... nie macie problemu z wyjazdem w lewo z ulicy Wyszyńskiego?? bo ja np. mam... da się z tym uporac ale chodzi mi o to ze pod sklepami jest zawsze pełno aut i trudno zauważyć samochód jadacy z lewej, raz fakt z mojej winy co przyznaje doprowadzil bym do stluczki bo nie dalo rady zobaczyc jadacego auta przez zaparkowane terenowe auto pod optykiem... mogli by tam jakies lustro dac czy cos zeby ta widocznosc poprawic...

PostNapisane: 23 cze 2011, o 19:10 

Mam problem, ale trzeba po prostu powoli wyjeżdżać ze skrzyżowania, aż się jednak zobaczy dalszą część ulicy, druga sprawa, po Zwycięstwa w tym rejonie trzeba jeździć nadzwyczaj wolno bo przekupki (najczęściej w dni targowe) robią sobie z całej długości tej ulicy jedno wielkie przejście dla pieszych.

P.S. Temat całkiem ciekawy, myślę, że można go wydzielić do osobnego działu dot. spostrzeżeń, usprawnień czy zmian ruchu mobilnego w Węgrowie ;-)

PostNapisane: 23 cze 2011, o 19:38 

Imię: Hubert

Posty zostały wydzielone. Dziękuję za wskazówkę :)

PostNapisane: 23 cze 2011, o 19:48 
"Może warto byłoby skończyć z takim wygodnym życiem podjeżdżania pod same drzwi do sklepu, do urzędu, trudno całe miasto zamienić w jeden wielki parking".
Całkowicie się z Tobą, gaz, zgadzam. Problem nie dotyczy tylko powszedniego dnia. Co się dzieje w niedzielę? Nawet ci, którzy szliby do kościoła 5 - 10 minut, jadą samochodem. A później narzekają, że nie mają gdzie zaparkować pojazdu.

PostNapisane: 26 cze 2011, o 13:19 

Imię: lolik511

już nie długo parking przy małym Topazie ma zostać zamknięty. Panowie ""pracujący "" przy rynku mają zrywać kostkę i poprowadzić tamtędy kanalizację.

PostNapisane: 26 cze 2011, o 16:35 

tu wcale nie chodzi o wygodne zycie i wjeżdzanie do samego sklepu , poprostu chodzi o to jak się coś projektuje to trzeba uwzględnic wiele aspektow bo remoncie powinno , byc tylko lepiej ale nie bedzie Bo na ul. zwyciestwa ruch będzie zwielokrotniony i wystarczy ,że jakiś sklep na tej ulicy ma dostawe towaru i juz teraz robia się zatory a co będzie pózniej wiadomo. Pewnie tylko natym zyska policja ,bo będzie tylko goli frajerów z dostawczych.

PostNapisane: 30 cze 2011, o 22:23 
Czy ktoś zwrócił uwagę jak jest robiona droga zaraz za hermesem, prowadząca do Osiedla Palloniego i Słowackiego?
Może ktoś mi wytłumaczy o co chodzi i jaki jest plan działania bo nie rozumiem....

PostNapisane: 1 lip 2011, o 08:15 

tamta droga była robiona dłuższy czas i wydaje się, że dokładnie. A co Ci tam się nie podoba?

PostNapisane: 1 lip 2011, o 08:59 
wczesniej służyła tylko dojazdu do blokow a teraz ma byc połaczona z mistrza twardowskiego wiec bd normalna ulica przejezdna

PostNapisane: 1 lip 2011, o 09:03 
a tu macie wiecej info co to tych ulic
http://www.wegrow.com.pl/artykul/5079_1566.html

PostNapisane: 1 lip 2011, o 09:12 
chodzi mi o to, że jest dużo niżej robiona. CZy oni to jeszcze jakoś podniosą do poziomu chodników? Nie jestem znawcą ale jakoś mi to nie pasuje:)

PostNapisane: 1 lip 2011, o 09:57 

ciesz się, że w Węgrowie będzie się łatwiej jeździło autem.

PostNapisane: 1 lip 2011, o 10:03 
cieszę się bo do tej pory były tam takie dziury...slalomem trzeba było dojeżdzać do domu.
Ale po prostu jestem ciekawa jak to będzie rozwiązane.

PostNapisane: 1 lip 2011, o 10:03 
zagalopowałam się hehe. powyższa wypowiedź jest moja;)

PostNapisane: 1 lip 2011, o 10:06 
edzio napisał(a):
a tu macie wiecej info co to tych ulic
http://www.wegrow.com.pl/artykul/5079_1566.html

Właśnie na takiej wysokości jak na zdjęciach są już układane krawężniki. NIe wiem to chyba nie na moją głowę;)

PostNapisane: 2 lip 2011, o 17:59 

Czy są aktualnie gdzieś wydzielone nowe parkingi ze względu na to, że ma być zamknięty parking obok Topazu?

PostNapisane: 3 lip 2011, o 11:55 

Kawałek parkingu powstał na tej nowej ulicy łączącej Kościuszki z Szamoty (obok bazyliki nie skręca się na Sokołów tylko jedzie prosto)

Tytuł:
PostNapisane: 21 sie 2011, o 21:14 
czy ktoś się orientuje na kiedy planowane jest zakończenie robót na osiedlach za hermesem?
we wczesniejszym linku jest data 31sierpnia ale chyba się nie wyrobią/.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ] 

Szybka odpowiedź
Tytuł:
Wiadomość: