Witaj ( Zaloguj | Zarejestruj )

- Jedyne niezależne forum w powiecie węgrowskim!

Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Ranking sklepów komputerowych
PostNapisane: 7 maja 2011, o 14:14 
WITAM. Jak w temacie prosze o opinnie naszych sklepów komputerowych. gdzie dobrze i tanio mozna złozyc, naprawic kompa

Tytuł: Re: Ranking sklepów komputerowych
PostNapisane: 7 maja 2011, o 15:04 

Imię: Hubert

Jeśli wiesz gdzie nie powinno się iść to napisz - również pomożesz ;)

Ja od siebie proponuje poradzenie się znajomego, który zna się na sprzęcie komputerowym, a następnie kupić części na allegro i dać mu do złożenia. Bardzo dużo oszczędzisz.

Ja składałem kilku osobom komputery z części z allegro i wszyscy byli zadowoleni, że udało im się zaoszczędzić.

PostNapisane: 7 maja 2011, o 16:48 

Imię: Adrian

Ja nie znam w Węgrowie dobrego sklepu komputerowego. Jakiś czas temu składałem sobie komputer. Poszperałem po necie i wybrałem interesujące mnie komponenty, spisałem na kartce i postanowiłem przejść się po wszystkich sklepach w Węgrowie żeby porównać ceny.

W każdym sklepie jak zobaczyli to co wybrałem, to robiły im się oczy jak 5złotówki. Zaczynali szperać po tych swoich hurtowniach - po czym proponowali mi jakieś inne komponenty, bo tamtych oczywiście nie maja i pierwszy raz o nich słyszą :DD Chciałbym zaznaczyć, że to co wybrałem nie było czymś nieznanym i w momencie, gdy dokonywałem zakupu były to jedne z ciekawszych bebeszków dostępnych na rynku (oczywiście w określonym przedziale cenowym).

Dlatego moje zdanie jest takie - jak komputer - to nie w Węgrowie.
A co do części z allegro - o nich też są różne opinie.

EDIT:

Swego czasu w sklepie Divicom w Sokołowie Podlaskim był całkiem kumaty gościu, a podobno cenowo też przedstawiali się nieźle.

PostNapisane: 7 maja 2011, o 17:30 

Wszystko co piszesz zgadza się. Ceny są wysokie a asortyment nie należy do najnowszych. Różnice cen pomiędzy Węgrowem a bodajże Wyszkowem w laptopach to 300 zł.

A co do allegro to należy kupować w sklepach o jak najmniejszej ilości komentarzy negatywnych.

A Divicom jest również w Węgrowie, naprzeciwko Carrefoura, kiedyś było tam oki, a teraz wydaje mi się, że jest coraz gorzej.

PostNapisane: 7 maja 2011, o 18:09 

Imię: Adrian

huber2t napisał(a):
A Divicom jest również w Węgrowie, naprzeciwko Carrefoura, kiedyś było tam oki, a teraz wydaje mi się, że jest coraz gorzej.

Tylko, że ten Divicom węgrowski znacznie różni się obsługą od tego sokołowskiego. Jak mój znajomy chciał coś bardziej skomplikowanego od nich, to podali mu numer telefonu do Sokołowa i kazali tam się zgłosić. I z tego co słyszałem to ten gościu z Sokołowa faktycznie był kompetentny.

PostNapisane: 7 maja 2011, o 18:20 

Bardzo możliwe, poziom kompetencji sprzedawców w naszych sklepach nie jest zbyt wysoki.

PostNapisane: 8 maja 2011, o 11:36 

Imię: Łukasz

Jeśli chodzi o komputery to tylko w Hadesie. Gościu nie ma aż takich wygórowanych cen.Większość rzeczy dostępnych jest na miejscu :)

PostNapisane: 8 maja 2011, o 11:37 
Czyli w Węgrowie nie ma co kupować kompa tak?? A co z naprawami i modernizacją?? Jak popsuje mi się laptop to gzdie mam się zgłosić zeby rzetelnie i za rozsądną cene naprawili? :)

PostNapisane: 8 maja 2011, o 11:43 
FantaFighter napisał(a):
Roman napisał(a):
FantaFighter napisał(a):
Ja to wiem,gdzie na pewno nie iść...

no to moze napisz gdzie isc??

Nie,ale mogę napisać gdzie nie iść. A tak poza tym,to świetny pomysł,żeby samemu sobie części załatwić.

No to Oświeć wszystkich gdzie NIe iść i dla czego. Pewnie niedługo będe chciał rozbudować Kompa i chce wiedziec gdzie mi doradzą a gdzie moga mnie naciągnąc na kase. A co do Allegro to wole dac na mniejscu drożej i miec gwarancje pod nosem. na Allegro kupiłem grafe oczywiscie przyszla uszkodzona odeslalem i gosciu powiedzial ze on sprzedał dobra i hu.... ani kasy ani grafy.

PostNapisane: 8 maja 2011, o 11:51 

Imię: Marcin

Z mojej strony też polecam Hades, kupiłem tam laptopa i drukarkę i jestem bardzo zadowolony. A co do modernizacji i napraw to koło pks w telesklepie naprawiałem stary komputer, poradzili sobie szybko i tego samego dnia mogłem go odebrać, chcieli go nawet modernizować, ale zrezygnowałem.

PostNapisane: 8 maja 2011, o 12:31 

Paulia napisał(a):
Czyli w Węgrowie nie ma co kupować kompa tak?? A co z naprawami i modernizacją?? Jak popsuje mi się laptop to gzdie mam się zgłosić zeby rzetelnie i za rozsądną cene naprawili? :)
Tylko i wyłącznie na gwarancję

PostNapisane: 8 maja 2011, o 15:03 
huber2t napisał(a):
Paulia napisał(a):
Tylko i wyłącznie na gwarancję

na gwarancje?? 4 letniego laptopa na gwarancje?? nic z tego forum się nie dowiemy czy w wgw mozna isc gdzies cos naprawic bo wszyscy kupuja na allegro i naprawiaja w serwisach...... Żal

PostNapisane: 8 maja 2011, o 15:33 

A skąd my mamy tu wiedzieć ile Twój laptop ma lat? Hubert ma racje, że laptopy to tylko na gwarancję się naprawia, to chyba się nazywa door to door, no a po gwarancji pozostaje pytać po tutejszych serwisach, każdy ma jakieś swoje źródła części, dla nich to żadna filozofia wymienić dysk lub coś innego z bebechów.
A z moich doświadczeń z naszymi serwisami to mogę powiedzieć, że niektórzy idą po najprostszej linii oporu, coś nie działa - wymienić. Mojej dziewczynie padł komputer (czarny ekran i mogiła) jeden majster powiedział do wymiany płyta główna, drugi powiedział dysk do wymiany, a wystarczyło sformatować dysk i postawić nowego windowsa. Inny przypadek majster przyjechał do mnie, za przeskanowanie dysku Spybot'em S & D zaśpiewał 50 zł oczywiście problem nie leżał w dysku, po tych doświadczeniach staram się robić wszystko sam lub za pomocą porad z różnych for.

PostNapisane: 8 maja 2011, o 18:43 
Ewentualnie można zawieść laptopa do renomowanego przedstawiciela, których w Węgrowie oczywiście brakuje. Nie myśl również, że każdego laptopa da się naprawić, laptopy z najtańszego pułapu są jednoczęściówkami, tzn zepsuje się jedna rzecz a do wymiany idzie cały laptop. Głównie jednoczęściowkami są Acer'y oraz Fijutsu-Simens. Jeśli takiego posiadasz i komputer posiada problem sprzętowy to możesz mieć ciężko. Jeśli masz problem natury softwarowej, tzn. system się nie uruchamia albo sypie błędami to napisz ogłoszenie na forum a na pewno ktoś pomoże. Ewentualnie pisz na tym forum to huber2t ci pomoże, kiedyś widziałem, że udzielał się i pomagał na forach

PostNapisane: 8 maja 2011, o 21:42 
Witam. Widzę że nie potrzebnie zakładałem ten post. Nikt nie potrafi podac gdzie się udac w razie awarii lub zakupu nowego kompa.
Myslalem ze się podzielicie swoimi doświadczeniami ze powiecie gdzie się udac a gdzie nie isc. Nie wszyscy się znaja na kompach tak jak huber2t sa ludzie starsi którzy nie znaja się wogole i latwo mozna im wcisnac bubel i mialem nadzieje ze ludzie odwiedzajacy to forum udziela informacji. :(

PostNapisane: 8 maja 2011, o 21:48 

Ja z własnego doświadczenia mogę polecić firmę Soft mieszczącą się na ul. Gdańskiej -> http://maps.google.com/maps?f=q&source= ... 19&iwloc=A

Jak byłem jeszcze młody to oni naprawiali mi komputer i u nich zamawiałem nowego. Ich mogę z pewnością polecić.

PostNapisane: 8 maja 2011, o 22:36 

Cytuj:
Witam. Widzę że nie potrzebnie zakładałem ten post. Nikt nie potrafi podac gdzie się udac w razie awarii lub zakupu nowego kompa.

Juz mowie jak to wyglada w praktyce.

Hades- partner komputronika. Takie same ceny jak na stronie internetowej. MOdemy i routery tanie ale reszta dyskusyjna. Jako sklep calkiem dobry jesli chodzi o podstawowe czesici typu dysk przenosny, pen drive, gry PC. Ogolnie wiadomo ze komputronik nie nalezy do najtanszych. Jak ktos ma kase to polecam.

Sklep PECET kolo PZU - kupowalem tam wiele rzeczy i nigdy się nie zawiodlem. Facet zawsze szczery i chetny do znizek do tego stopnia ze mowi ci ile mozesz utargowac kosztem uraty gwarancji. Minusem jest maly asortyment ale zamowienie realizuja w ciagu 24 h. Sprawdzony wielokrotnie.

DamCom ( naprzeciw domu kultury). Z mojego doswiadczenia najgorszy sklep w Wegrowie. Niewielka wiedza o sprzecie oraz dosc wysokie ceny. Wielokrotnie probowalem cos tam kupowac ale nigdy transakcja nie doszla do realizacji.

Soft( na ulicy Gdanskiej , obok ZUS) - sklep super ale bardzo drogo. Porownujac inne sklepy - najdrozej w miescie. Nie mowie tu o plytach cd ale o sprzecie komputerowym.

Sklep na ulicy Strazackiej pomijam bo nigdy nie mialem przyjemnosci.

Ogolnie mowiac PECET na Gdanskiej przez lata najbardziej przypadl mi do gustu a jestem zapalonym "komputerowcem".

Oto moj niedawno zlozony sprzet :

http://img11.imageshack.us/g/dscf2146v.jpg/

PostNapisane: 8 maja 2011, o 22:59 

No, aż takich w Węgrowie to nie ma oszustów, żeby żerowali na starszych ludziach. Ja pierwsze kroki kierowałem do telesklepu, jeśli tam czegoś nie mieli to do hadesu. W damcomie jak mi złożyli komputer to chyba z 8 lat działał czasami też naprawiali. Masz jakiś problem to napisz na tym forum, ktoś ci pomoże.
Moje typy jeśli chodzi o naprawę to:
1.Hades
2.Telesklep
3.Pan na ul. Strażackiej
Kolejność nie ma znaczenia
A nowy komputer:
1.Hades
2.Alsen

PostNapisane: 9 maja 2011, o 09:53 

Moim zdaniem jeśli chodzi o naprawę to tylko Telesklep.Szybko sprawnie i w miarę tanio. Jeśli chcesz kupić części do komputera na miejscu to jedynie w Hadesie . :]

PostNapisane: 9 maja 2011, o 15:44 
lukaski napisał(a):
Moim zdaniem jeśli chodzi o naprawę to tylko Telesklep.Szybko sprawnie i w miarę tanio. Jeśli chcesz kupić części do komputera na miejscu to jedynie w Hadesie . :]

telesklep wcale nie jest tani a wrecz bardzo drogi
cennik telesklepu
http://telesklep.pl/cennik.php za czyszczenie kompa kompresorem 50zł to naprawde tanio ale pewnie pan " lukarski " spi na kasie to dla niego jest zaj...cie tanio
ja moge wyczyscic kompa sprezarka za 20 i zamontowac naped za 10 :DD
na gdańskiej tam obok PZU "pecet" za takie usługi wogole nie biora hajsu kupujesz naped wymiana gratis

PostNapisane: 9 maja 2011, o 22:44 

Drogi Kamilu obczaj że to jest cennik mińskiego telesklepu. Ich punkt w WGW jest dużo tańszy. Pójdź i zapytaj ile kosztuje wyczyszczenie kompa lub inne usługi stroną internetową się nie sugeruj. Ty weźmiesz 20, nie ma problemu tylko ile osób o tym wie??? Jak kupisz nagrywarkę w telesklepie bez problemu będziesz miał montaż. Więc zamiast pisać posty oparte na stronie internetowej które dotyczą mińskiego sklepu porozmawiaj z pracownikiem :)

PostNapisane: 15 maja 2011, o 13:47 

Ja polecam Pecet na Gdańskiej koło PZU. Facet podchodzi indywidualnie do każdej sprawy, doradzi i nie ciągnie kasy na maksa. Bardzo polecam

PostNapisane: 16 maja 2011, o 00:11 

ja polecam Hades i sklep kolo zus , damcom porazka , ale jakis pierdoly mozna kupic ktorych casem nie ma u innych .

PostNapisane: 26 maja 2011, o 21:02 

Hehe bo zazwyczaj jest tak . Papier nie idzie w parze z zainteresowaniem. I taki Pan* ma papier mówiący o tym że jest informatykiem nie do końca lubi wykonywać swój zawód lub ma w nosie klienta.

PostNapisane: 31 maja 2011, o 17:07 

Cytuj:
tylko trzeba umieć się targować

Z tego co wiem, Hades jest teraz partnerem komputronika więc ceny są takie same jak na komputronik.pl. Te swoją drogą najniższe nie są z czego komputronik zawsze słynął. Co za tym idzie, targowanie się w tym sklepie do najefektywniejszych nie należy niestety. No cóż- związanie się z komputronikiem kosztuje.

PostNapisane: 31 maja 2011, o 21:15 

Nieprawda :) idziesz i zawsze w Hadesie się dogadasz :) . Siostra dostała też tam rabat i to lepszy niż ja - tylko trzeba zapytać a nie płacić jak leci :) sorry ale idiota(tka) płaci ceny z półki , strony . Jak kupowałam swojego laptopa to wyjęli mi z 15 różnych sztuk i aż nie wiedziałam co brać . Wytłumaczyli co i do czego na co mogą lepszą cenę zrobić a na co nie i się dogadaliśmy . Ogólnie sklep bardzo polecam.
ps. A usuwanie wirusów z przywracaniem danych z starego komputera zapłaciłam 70zł.

PostNapisane: 17 sie 2011, o 20:36 

Ja osobiście polecam Hades :> Koleś zna się na rzeczy choć ja wole i tak po swojemu składać kompy ;d Ale ma w miarę tanio i można pogadać.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ] 

Szybka odpowiedź
Tytuł:
Wiadomość: