Witaj ( Zaloguj | Zarejestruj )

- Jedyne niezależne forum w powiecie węgrowskim!

Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Ranking mechaników
PostNapisane: 9 wrz 2010, o 23:04 

Witam!
Zachęcam do dyskusji oraz ocen węgrowskich mechaników.
Który jest solidny, który wywiązuje się z terminów, a który najtańszy.

Tytuł: Re: Ranking mechaników
PostNapisane: 14 wrz 2010, o 17:45 

Nie żebym reklamował
HUGAR w Liwie na wylocie na Zawady chłopaki znają się na robocie. Szczególnie japońskie auta :)

PostNapisane: 14 wrz 2010, o 22:31 

A jakie ceny w tym Hugarze? Hm, a jakie są wasze opinie o Ufnalu, na przeciw Lidla?

PostNapisane: 21 wrz 2010, o 22:23 

Żaboklicki jest niezły.

PostNapisane: 22 wrz 2010, o 18:14 

Mimar, ale trzeba się umawiać na konkretne terminy, - z ulicy można jedynie podjechać na wymianę oleju i filtrów :) no i oczywiście diagnozę problemu.

PostNapisane: 14 paź 2010, o 17:06 

Ja polecam zakład Pana Panufnika Zygmunta.
Dlatego że : dostaje zawsze fakturę na części i usługę
można negocjować ceny choc i tak jest nie drogo
rano zgłaszam problem, po południu przyjeżdżają części i najpóżniej na drugi dzień mam samochód
no chyba że jakiś szczególny przypadek,lub duża ilośc aut do naprawy to wtedy trzeba przeboleć jeden dzień dłu żej
ponad 15 lat serwisuje tam samochody i reklamacji nie pamiętam
jak jest potrzeba to majster doradzi w razie zakupu jakiegoś auta
termin płacenia mam zawsze na koniec miesiaca jak się czasem się spóżnie to nie ma większego problemu

PostNapisane: 16 paź 2010, o 12:27 

A który to zakłada? Tzn, gdzie jest?
Bynajmniej nie pytam z powodu odroczonego terminu, bo za takie drobne uslugi zawsze płacę od ręki.

PostNapisane: 19 paź 2010, o 18:20 

finlandia napisał(a):
A który to zakłada? Tzn, gdzie jest?
Bynajmniej nie pytam z powodu odroczonego terminu, bo za takie drobne uslugi zawsze płacę od ręki.

Zakład się nazywa PAN-MOT jedziesz ulicą Piwna tak jak do parku i nie jedziesz do końca ulicy tylko w ostatnią w lewo
skręcasz. Jak sobie przypomnę nazwę to jeszcze napiszę.

PostNapisane: 19 paź 2010, o 23:53 
To jest ul. Broniewskiego chyba:)

PostNapisane: 4 lis 2010, o 11:07 

Zakład Zygmunta Panufnika jest na ul. Broniewskiego. Jadąc ulicą piwną w kierunku Parku AK trzeba skręcić w lewo w ulicę z kostki. Tam już trafisz. Przychylam się do poprzedniej opinii o tym zakładzie. Wiele lat tradycji i ciągle ten sam szef obecny w warsztacie, a nie na zapleczu. Oczywiscie są też praktykanci, a jakże by inaczej. Bo od kogo mają się uczyć jak nie od najlepszych.

PostNapisane: 4 lis 2010, o 20:50 

Jest jeszcze elektryk/elektronik samochodowy na ul. Strażackiej w podwórzu GS. Posiada 2 stanowiska warsztatowe. Robi też mechaniczne naprawy takie jak wymiana rozrządu. Właśnie u niego wymieniałem rozrząd w swoim VW z silnikiem TDI. Po wymianie rozrządu ustawił kąt wtrysku (nie wszyscy mechanicy to robią).

PostNapisane: 4 lis 2010, o 22:16 

Imię: Marcin

fabi napisał(a):
Właśnie u niego wymieniałem rozrząd w swoim VW z silnikiem TDI. Po wymianie rozrządu ustawił kąt wtrysku (nie wszyscy mechanicy to robią).

A ile płaciłeś za wymianę? Pytam bo i ja będę musiał wymienić, też VW TDI.
Swoją drogą, mój szwagier chciał wymienić kiedyś rozrząd w skodzie fabi SDI i pojechał do mimaru to mu powiedzieli, że takich małych napraw nie robią.

PostNapisane: 5 lis 2010, o 08:03 

Niestety kwoty nie pamiętam, bo było to 3 lata temu.

PostNapisane: 5 lis 2010, o 18:01 

A ja akurat na temat "SPECA" za strażackiej mam zupełnie odmienne zdanie. Kiedyś byłem u niego z naprawą pilota od centralnego zamka. Temat w którym ten warsztat podobno się specjalizuje, zresztą pojechałem tam po wywiadzie wśród znajomych bo miało być fachowo i tanio. A było zupełnie odwrotnie Pan "Fachowiec" po temacie poruszał się jakby po omacku, a na koniec zaproponował wymianę centralnego za sterowaniem i to za kwotę grubo większą niż jego realna wartość. A ja chciałem naprawę pilota. Może wyglądałem na takiego co go można orżnąć z kasy, nie wiem? Ręce mi opadły bo miał być "najlepszy w mieście", nawet nie chciałem porównywać innych. Naprawiłem pilota sam, ale gdzie ci rzetelni rzemieślnicy???

PostNapisane: 21 lut 2012, o 00:30 
aquarius napisał(a):
A jakie ceny w tym Hugarze? Hm, a jakie są wasze opinie o Ufnalu, na przeciw Lidla?

Omijać szerokim łukiem! Wymieniał mi rozrząd w fordzie-źle dokręcił śrubę i silnik do wymiany-4,5 tys. zł.

PostNapisane: 22 lut 2012, o 08:37 

dyzio ale kogo omijać? Hugar czy Ufnala bo z Twojej wypowiedzi nie da się tego jednoznacznie wywnioskować. A druga sprawa - skoro popsuli silnik to powinni to naprawić - zazwyczaj warsztaty sa ubezpieczone. Chyba, że nie dali kwita na to...

Powracając do tematu- podobno dobry jest Leszek Bartnik (lechmar) przed orlenem po prawej stronie.
Ale sam osobiście nie robiłem u niego auta, zresztą u żadnego nie naprawiam :). Wszystko zarówno w motocyklu i samochodzie robie osobiście i mam pewność, że zrobione jest dobrze :)

PostNapisane: 23 lut 2012, o 09:14 
Ja polecam MOTO-MASTER na Gdańskiej.Szybko fachowo i tanio.Zdiagnozowali mi kiedyś usterkę w dość nietypowym samochodzie i naprawili bez problemu.
Młoda ekipa i godna polecenia.

PostNapisane: 27 lut 2012, o 17:37 

Witam.
Ja właśnie słyszałem o Panufniku same dobre rzeczy,Lechmar znam jego robote tylko jak pracował u Żaboklickiego było ok(chociaż różnie to jest zależy kto robi alby nie dać uczniom) też moge polecić ,Ufnal może i jest niezły ale zdarł za części ode mnie prawie podwójna stawkę.To samo na Strażackiej i co do tego to nie jestem na 100% pewny czy nie założył używki ale co do pozostałej roboty było ok.A Elektryk to tylko Darek kolo sklepu z lakierami samochodowymi nie pamiętam ulicy.No i na całe szczęście nie musiałem więcej jeżdzić po Węgrowskich mechanikach ,chyba ze z wymiana oleju .

PostNapisane: 29 lut 2012, o 15:59 
Z całego serca odradzam MOTO-MASTER. Jakość usługi - Niska. Jak tylko pojawią się wątpliwości co do jakości usługi odkładają naprawę w nieskończoność, stosując wszelkie możliwe wybiegi. Może klient się znudzi i odpuści. Gdy pomysłów zabraknie przestają odbierać telefony gdy wiedzą, że chodzi o reklamację. W tym czasie z innych numerów dziwnym trafem odbierają natychmiast. Z moich doświadczeń MOTO-MASTER omijać dużym łukiem by w przyszłości nie mieć kłopotów i nie szarpać sobie nerwów.

PostNapisane: 10 mar 2012, o 12:25 
havran1 napisał(a):
A ja akurat na temat "SPECA" za strażackiej mam zupełnie odmienne zdanie. Kiedyś byłem u niego z naprawą pilota od centralnego zamka. Temat w którym ten warsztat podobno się specjalizuje, zresztą pojechałem tam po wywiadzie wśród znajomych bo miało być fachowo i tanio. A było zupełnie odwrotnie Pan "Fachowiec" po temacie poruszał się jakby po omacku, a na koniec zaproponował wymianę centralnego za sterowaniem i to za kwotę grubo większą niż jego realna wartość. A ja chciałem naprawę pilota. Może wyglądałem na takiego co go można orżnąć z kasy, nie wiem? Ręce mi opadły bo miał być "najlepszy w mieście", nawet nie chciałem porównywać innych. Naprawiłem pilota sam, ale gdzie ci rzetelni rzemieślnicy???

Ja Panowie byłem klientem , Pana ze Strażackiej , radze omijać szerokim łukiem, możne i zna się na swojej robocie, ale jego cwaniarstwo jest porostu bezczelne, olewa sobie ludzi,umawia się i nie stawia się na umówioną godzinę, zgrywa fachowca przed ludźmi którzy nie znają się na temacie a w rzeczywistości nie na wszystkim się zna. trochę pokory i poszanowania klienta by się przydało, tym bardziej że on jest dla klienta a nie klienci dla niego. :do bani:

PostNapisane: 11 mar 2012, o 23:21 

Klient nasz Pan..
oj widać że jesteś tylko Klientem. Wejdź na pierwsze lepsze forum branżowe to zobaczysz co ludzie sądzą o takich Klientach. Nie podobasz się - nie zmusisz do obsłużenia na poziomie.
Mechanik i użytkownik to też rozmowa, umiejętność przekazania problemu, wytłumaczenia/zrozumienia konieczności poniesienia nakładów i w końcu sama fachowość.
Ja uważam się za znającego realia swojej branży, ale nie z każdym Klientem jestem w stanie się dogadać.

PostNapisane: 6 kwi 2012, o 13:53 
JA NATOMIAST POLECAM MOTO-MASTER CHŁOPAKI ZNAJĄ SIĘ NA ROBOCIE ZAWSZE NA CZAS I FACHOWO. ZŁEGO SŁOWA NIE POWIEM. KONKURENCYJNI CENOWO I CZASOWO. NATOMIAST ŻABOKLICKI CZY HUGAR RÓŻNE SŁYSZAŁEM OPINIE NA ICH TEMAT. POPROŚCIE O FAKTURĘ TO CENA WZROŚNIE A REKLAMACJA HMMMMMMM ..... BEZ KOMENTARZA. WIADOMO WSZĘDZIE TRAFIAJĄ SIĘ ZAGWOZDKI ALE CZY MECHANIK JEST WINNY PRODUCENTA CZĘŚCI. CO KLIENT CHCE MECHANIK ZAMONTUJE TYLKO TRZEBA WIEDZIEĆ O TYM, ŻE NISKA CENA CZĘŚCI TO SŁABA JAKOŚĆ A NIE WSZYSCY O TYM WIEDZĄ. TAK WIĘC JEŚLI CHCESZ KOGOŚ OBWINIAĆ ZACZNIJ OD SIEBIE CZY NA PEWNO JESTEŚ W PORZĄDKU.

PostNapisane: 6 kwi 2012, o 13:58 
M-GAZ ADAM PĘDZICH NAJLEPSI FACHOWCY W DZIEDZINIE INSTALACJI GAZOWYCH, SAMOCHODOWYCH INSTALACJI ELEKTRYCZNYCH I KOMPUTEROWEJ DIAGNOSTYKI SAMOCHODOWEJ. POLECAM !!!!!!!! CENY BARDZO KONKURENCYJNE, KRÓTKIE TERMINY ORAZ MIŁA I FACHOWA OBSŁUGA....... ADAM ABY TAK DALEJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

PostNapisane: 6 kwi 2012, o 14:29 
Ja rowniez polecam M- Gaz znaja się tam na rzeczy zreszta tak samo jak Moto Master jezeli chcesz miec dobrze zrobiony samochod i na czas to tylko tutaj :)

PostNapisane: 6 kwi 2012, o 15:40 

MGaz mowice ze robi elektryke? To czas mi zapukac :)
Zaboklicki - dobre 10 lat temu chcialem fakture - uslyszalem: "to ja musze 30% VATu doliczyc!"
i na tym zakonczylem wizyty w tym zakladzie.

PostNapisane: 6 kwi 2012, o 19:44 
masz napisał(a):
Żaboklicki jest niezły.

CIEKAWE W CZYM \???????? FAKT ZBIEŻNOŚĆ USTAWIAJĄ SUPER ALE POPROŚ O FAKTURĘ - DO KWOTY 80 ZŁ DOLICZAJĄ SOBIE VAT I PODATEK. WIĘKSZOŚĆ PRACOWNIKÓW TO PRAKTYKANCI DOBZI FACHOWCY JUŻ DAWNO POODCHODZILI ..........

PostNapisane: 6 kwi 2012, o 19:51 
ADAM napisał(a):
masz napisał(a):
Żaboklicki jest niezły.

CIEKAWE W CZYM \???????? FAKT ZBIEŻNOŚĆ USTAWIAJĄ SUPER ALE POPROŚ O FAKTURĘ - DO KWOTY 80 ZŁ DOLICZAJĄ SOBIE VAT I PODATEK. WIĘKSZOŚĆ PRACOWNIKÓW TO PRAKTYKANCI DOBZI FACHOWCY JUŻ DAWNO POODCHODZILI ..........

NIEZŁY HMMMMMMMMMMMMM NO CHYBA ŻE JESTEŚ GEJEM ............... TO TAK

PostNapisane: 6 kwi 2012, o 20:10 
Gość napisał(a):
Z całego serca odradzam MOTO-MASTER. Jakość usługi - Niska. Jak tylko pojawią się wątpliwości co do jakości usługi odkładają naprawę w nieskończoność, stosując wszelkie możliwe wybiegi. Może klient się znudzi i odpuści. Gdy pomysłów zabraknie przestają odbierać telefony gdy wiedzą, że chodzi o reklamację. W tym czasie z innych numerów dziwnym trafem odbierają natychmiast. Z moich doświadczeń MOTO-MASTER omijać dużym łukiem by w przyszłości nie mieć kłopotów i nie szarpać sobie nerwów.

SZANOWNY PANIE T..... WYMIENIAŁEŚ W MOJEJ FIRMIE KLOCKI I TARCZE Z PRZODU W SWOIM VW ZAMONTOWAŁEM JEDYNE DOSTĘPNE OD RĘKI W WĘGROWIE KPL. FIRMY KRAFT PO TYGODNIU DZWONISZ ŻE PISZCZĄ WJECHAŁEM SPRAWDZIŁEM WSZYSTKO PRAWIDŁOWO ZAMONTOWANE OK I TAK W KOŁO NA PANA ŻYCZENIE PO WIELKICH BÓLACH WYSŁAŁEM KLOCKI NA REKLAMACJĘ NA CZAS, KTÓREJ ZAMONTOWAŁEM KLOCKI ZASTĘPCZE ABY MOŻNA BYŁO JEŹDZIĆ AUTEM. Z UWAGI NA DŁUGI CZAS REKLAMACJI PRZESTAŁEM OD PANA ODBIERAĆ TELEFON PONIEWAŻ STAŁ SIĘ PAN NATARCZYWY I ROSZCZENIOWY DO U....GU . POWIEDZIAŁEM REKLAMACJA BĘDZIE ROZPATRZONA ZADZWONIĘ TYM BARDZIEJ ŻE AUTO BYŁO SPRAWNE I MOŻNA BYŁO JEŹDZIĆ. NASTĘPNYM RAZEM PROSZĘ MONTOWAĆ KLOCKI ZA 200 ZŁ A NIE ZA 80 ZŁ TO Z PEWNOŚCIĄ NIE BĘDĄ PISZCZAŁY. PROSZĘ MI WIERZYĆ, ŻE OPRÓCZ KLOCKÓW MAM JESZCZE 100 INNYCH SPRAW, KTÓRYMI SIĘ ZAJMUJĘ A JAK SIĘ PANU WYDAJE ŻE GOLF IV TO MÓJ PRIORYTET TO ODPOWIADAM NIE .............. PROSZĘ ZAŁOŻYĆ RODZINĘ TO MOŻE PAN ZROZUMIE, ŻE SAMOCHÓD TO TYLKO PRZEDMIOT A NIE CZŁONEK RODZINY ........................

Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ] 

Szybka odpowiedź
Tytuł:
Wiadomość: