Witaj ( Zaloguj | Zarejestruj )

- Jedyne niezależne forum w powiecie węgrowskim!

Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Ksiądz Natanek
PostNapisane: 26 lip 2011, o 23:14 

Co o tym sądzicie?
http://www.fronda.pl/news/czytaj/tytul/ ... anka_14473
Szykuje się jakiś rozłam w Kościele Katolickim?

Tytuł: Re: Ksiądz Natanek
PostNapisane: 27 lip 2011, o 11:56 
to już nie Kościół Katolicki tylko jakaś sekta/
Lepiej go nie słuchać

PostNapisane: 27 lip 2011, o 23:19 

Okazuje się, że wielu katolików go popiera i go słuchają - w Węgrowie również..

PostNapisane: 28 lip 2011, o 08:49 

Imię: Marcin

A skąd wiesz, że i u nas go popierają?

PostNapisane: 28 lip 2011, o 11:25 

Nie wiem ile osób popiera - ale rozmawiałem ostatnio z jedna osobą, która bardzo poważnie traktuje działalność księdza Natanka - szczególnie jeżeli chodzi o zaangażowanie na rzecz intronizacji Jezusa na króla Polski. Osoba z Węgrowa, z kościoła Katolickiego. Opinia tej osoby o episkopacie i biskupach była bardzo podobna do opini ks Natanka o kard Dziwiszu...

PostNapisane: 28 lip 2011, o 12:26 
saper napisał(a):
Nie wiem ile osób popiera - ale rozmawiałem ostatnio z jedna osobą, która bardzo poważnie traktuje działalność księdza Natanka - szczególnie jeżeli chodzi o zaangażowanie na rzecz intronizacji Jezusa na króla Polski. Osoba z Węgrowa, z kościoła Katolickiego. Opinia tej osoby o episkopacie i biskupach była bardzo podobna do opini ks Natanka o kard Dziwiszu...
.
Ciekawa jestem, czy ta osoba też wykonuje takie same telefony jak Piotr Natanek, który powiedział w czasie niedzielnego "kazania", że w sobotę kontaktował się z Jezusem, który pozwolił mu porozmawiać przez telefon z Panem Bogiem. Bóg - jak relacjonował duchowny - radził mu "nie słuchać tych, którzy nie mają Jego ducha".
Bądź posłuszny Bogu, a nie tym, którym dałem władzę - miał mówić Bóg przez telefon do ks. Natanka.
Zapytaj przy okazji TĘ OSOBĘ, do kogo ona telefonuje.

PostNapisane: 28 lip 2011, o 12:33 

Tego nie wiem bo o telefonach akurat rozmowy nie było :roll: - ale jak się spotkam to zapytam.

PostNapisane: 28 lip 2011, o 12:40 

Robi się ciekawie. Jeszcze trochę i równolegle do procesji kościelnych w naszym mieście będą się odbywać procesje w intencji intronizacji Jezusa na króla Polski.

PostNapisane: 28 lip 2011, o 13:09 

Przynajmniej coś będzie się działo :)) - a Polska znowu stanie się monarchią

PostNapisane: 4 sie 2011, o 12:43 

Gość jest strasznym fanatykiem religijnym. Najgorsze jest to, że te wszystkie babki wierzą bezgranicznie w jego słowa. Na jednym z filmików krytykował jakieś medaliki, mówiąc, że są szatańskie bo krzyż na nich znajdował się w złej pozycji. Pierwsze co zrobiła babka siedząca w pierwszej ławce to zaczęła oglądać swój medalik czy oby nie jest fałszywy i czy oby przypadkiem nie nosiła szatana na szyi...

Ostatnio edytowano 7 sie 2011, o 17:12 przez Matejonaz, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 5 sie 2011, o 16:14 
"Suspendowany ksiądz Piotr Natanek zaprezentował podczas jednej ze swych homilii propozycję nowej polskiej flagi - donosi "Dziennik Polski". Podczas jednej ze swych homilii wygłoszonej w pustelni w Grzechynii, ksiądz Piotr Natanek zaprezentował propozycję nowej flagę Polski. Została ona zaprojektowana osobiście przez duszpasterza.
Projekt księdza Natanka od obecnej flagi różni się tym, że zamiast czerwieni jest na niej kolor amarantowy (kolor różowoczerwony z odcieniem fioletu). Według kontrowersyjnego duszpasterza "czerwony źle się kojarzy". W środkowej części jest tarcza złotego koloru, na której widnieje serce Jezusa z czterema promieniami. Obecni na mszy nagrodzili nowy pomysł ks. Natanka rzęsistymi brawami - czytamy w "Dzienniku Polskim". (skopiowane z Onetu)

PostNapisane: 6 sie 2011, o 00:18 

niech ten Ks pomyśli lepiej o niedzielnej tacy a nie o zmianie polskiej flagi.... :do bani:

PostNapisane: 6 sie 2011, o 11:17 
węgrowianka75 napisał(a):
"Suspendowany ksiądz Piotr Natanek zaprezentował podczas jednej ze swych homilii propozycję nowej polskiej flagi - donosi "Dziennik Polski". Podczas jednej ze swych homilii wygłoszonej w pustelni w Grzechynii, ksiądz Piotr Natanek zaprezentował propozycję nowej flagę Polski. Została ona zaprojektowana osobiście przez duszpasterza.
Projekt księdza Natanka od obecnej flagi różni się tym, że zamiast czerwieni jest na niej kolor amarantowy (kolor różowoczerwony z odcieniem fioletu). Według kontrowersyjnego duszpasterza "czerwony źle się kojarzy". W środkowej części jest tarcza złotego koloru, na której widnieje serce Jezusa z czterema promieniami. Obecni na mszy nagrodzili nowy pomysł ks. Natanka rzęsistymi brawami - czytamy w "Dzienniku Polskim". (skopiowane z Onetu)

kurde on naprawde ma coś z głową.

PostNapisane: 6 sie 2011, o 14:13 

Do zmiany flagi można jeszcze dorzucić zmianę hymnu z Mazurka Dąbrowskiego na Boże coś Polskę.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 

Szybka odpowiedź
Tytuł:
Wiadomość: