Witaj ( Zaloguj | Zarejestruj )

- Jedyne niezależne forum w powiecie węgrowskim!

Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: kapsuła czasu
PostNapisane: 19 sie 2011, o 08:38 
|Czy ktoś potrafi powiedzieć, jaka była treść przesłania zamieszczona w kapsule przez władze Węgrowa?

Tytuł: Re: kapsuła czasu
PostNapisane: 19 sie 2011, o 14:37 

Imię: Dawid

Wpisałem się kilka godzin przed zamknięciem księgi.
Widziałem kilka wpisów od osób prywatnych - życzenia, aforyzmy itp - poza tym sporo samych podpisów (prawdopodobnie pracownicy urzędu miasta, strażacy itp..).
Samego przesłania jednak nie doczytałem (może zostało dołożone na koniec?) - być może na forum ktoś z pracowników UM się pojawia i napisze kilka słów? :roll:

PostNapisane: 19 sie 2011, o 16:46 
Wszystko jest tu:

http://fotografika.i-csa.com/

PostNapisane: 20 sie 2011, o 12:34 

Imię: lolik511

Przewodniczący rady miejskiej w TS wypowiadał się -odrobinę żartobliwie iż martwi się aby ktoś nie odkopał tej kapsuły wcześniej niż za setki lat. Stwierdził, że to niemożliwe. Jednak ja teraz tak sobie myślę iż nie zna on pomysłowości mieszkańców Węgrowa. Wcale by mnie nie zdziwiło gdy by zawartość tej kapsuły znalazła się na śmietniku a sama kapsuła gdzieś na złomie.

PostNapisane: 24 sie 2011, o 09:09 
Kairos napisał(a):
Wpisałem się kilka godzin przed zamknięciem księgi.
Widziałem kilka wpisów od osób prywatnych - życzenia, aforyzmy itp - poza tym sporo samych podpisów (prawdopodobnie pracownicy urzędu miasta, strażacy itp..).
Samego przesłania jednak nie doczytałem (może zostało dołożone na koniec?) - być może na forum ktoś z pracowników UM się pojawia i napisze kilka słów? :roll:

Dzisiaj mija 6 dzień od wpisu i żaden pracownik nie zamieścił wypowiedzi o które pytałem. O czym to świadczy???? Chyba się wstydzą, tego co napisali. Dzięki za odesłanie do strony pana Michała, ale nie chodziło o to.

PostNapisane: 24 sie 2011, o 09:18 

a może po prostu pracownicy UM nie zaglądają na forum?

PostNapisane: 25 sie 2011, o 00:41 
DLACZEGO????

PostNapisane: 25 sie 2011, o 08:02 
bo pewnie nie wiedza ze te forum istnieje ;p;p

PostNapisane: 25 sie 2011, o 15:24 
wiedzą, Burmistrz zamykał to forum w trakcie wyborów, Policja robiła dochodzenie co do autora pewnych wpisów czy coś podobnego????

PostNapisane: 25 sie 2011, o 15:28 

a wiecie, że Burmistrz chce kandydować do Sejmu? Pasuje nam go poprzeć. W końcu to swój człowiek. Jak go wybiorą to wszyscy będą zadowoleni. Zwolennicy i przeciwnicy.

PostNapisane: 25 sie 2011, o 16:18 
gajowy napisał(a):
policja robiła dochodzenie co do autora pewnych wpisów czy coś podobnego????

o co chodzi?

PostNapisane: 25 sie 2011, o 16:59 

Imię: Dawid

agnes napisał(a):
gajowy napisał(a):

o co chodzi?

Rzeczywiście miała miejsce sytuacja, że jeden z gości na forum (było to w okresie wyborów) podszył się pod znaną w Węgrowie osobę (ale nie pana Burmistrza). W związku z policyjnym dochodzeniem forum było nieczynne przez jakiś czas. Jeżeli forum ma być i jest miejscem swobodnych wypowiedzi to takie sytuacje mogą się zdarzać - takie życie :]

PostNapisane: 25 sie 2011, o 17:39 

lolik511 napisał(a):
a wiecie, że Burmistrz chce kandydować do Sejmu? Pasuje nam go poprzeć. W końcu to swój człowiek. Jak go wybiorą to wszyscy będą zadowoleni. Zwolennicy i przeciwnicy.

Reczywiście - jest na liście - str 4, okreg nr 18:
http://platforma.org/media/dokumenty/ZA ... y_RK_4.pdf
Myslicie, że ma szanse? ?

PostNapisane: 25 sie 2011, o 19:13 

lolik511 napisał(a):
Dlaczego pasuje nam go poprzeć? To nie mój człowiek, to człowiek, który po raz kolejny chce wypiąć się na mieszkańców Węgrowa i okolic aby nachapać się jeszcze większych pieniędzy w Sejmie. Chyba nie wierzysz, że "nasz" człowiek w Sejmie cokolwiek będzie robił dla miejscowości w której mieszka(ł)? Ja temu panu podziękuję.

PostNapisane: 25 sie 2011, o 19:52 
Kairos napisał(a):
agnes napisał(a):
gajowy napisał(a):

o co chodzi?

Rzeczywiście miała miejsce sytuacja, że jeden z gości na forum (było to w okresie wyborów) podszył się pod znaną w Węgrowie osobę (ale nie pana Burmistrza). W związku z policyjnym dochodzeniem forum było nieczynne przez jakiś czas. Jeżeli forum ma być i jest miejscem swobodnych wypowiedzi to takie sytuacje mogą się zdarzać - takie życie :]

A tak, chyba coś kojarze. Dzięki
A co do p.Burmistrza też go nie popieram ale o polityce i religii się nie dyskutuje.

PostNapisane: 25 sie 2011, o 19:54 

Piotrek napisał(a):
Dlaczego pasuje nam go poprzeć? To nie mój człowiek, to człowiek, który po raz kolejny chce wypiąć się na mieszkańców Węgrowa i okolic aby nachapać się jeszcze większych pieniędzy w Sejmie. Chyba nie wierzysz, że "nasz" człowiek w Sejmie cokolwiek będzie robił dla miejscowości w której mieszka(ł)? Ja temu panu podziękuję.
ale jak Grenda zostanie posłem to będą wybory na burmistrza i Twój kandydat wystartuje i ma szanse wygrać.

PostNapisane: 26 sie 2011, o 07:49 

Hehe, ciekawy sposób na zbieranie głosów :]

PostNapisane: 26 sie 2011, o 15:09 
Fajnie się rozwija, ale odbiegamy od tematu posta, a ja cały czas czekam na tekst przesłania!

PostNapisane: 26 sie 2011, o 20:22 
Chłopie co ty z tym przesłaniem, przeczytaj sobie na stronie Pana Kurca - jest w dwóch wersjach foto i tekst

PostNapisane: 27 sie 2011, o 21:23 
hmmm napisał(a):
Chłopie co ty z tym przesłaniem, przeczytaj sobie na stronie Pana Kurca - jest w dwóch wersjach foto i tekst

Jakiś nerwowy jesteś????
A co pytanie nie pasuje, chyba nie jest zakazane, chyba, że...!

PostNapisane: 27 sie 2011, o 21:55 
Heeee, heee chyba że ...?

PostNapisane: 28 sie 2011, o 09:47 
hmmm napisał(a):
Heeee, heee chyba że ...?

... jestem prowokatorem burmistrza????

PostNapisane: 4 wrz 2011, o 07:14 
coś hmmm się nie odzywa, chyba dobry strzał? :DD

PostNapisane: 5 wrz 2011, o 06:12 
W ZWIĄZKU Z BRAKIEM REAKCJI MIEJSKICH SŁUŻB INFORMACYJNYCH NA PYTANIE DOTYCZĄCE ZAWARTOŚCI PRZESŁANIA SAM POSTANOWIŁEM PÓJŚC ZA RADĄ UCZESTNIKÓW FORUM, ZNALEŹĆ JE I ZACYTOWAĆ.

Do przyszłych pokoleń
Jest 7 sierpnia Roku Pańskiego 2011, kiedy Prezydentem Polski jest Bronisław Komorowski, Premierem Donald Tusk, Wojewodą Mazowieckim Jacek Kozłowski, Marszałkiem Województwa Mazowieckiego Adam Struzik, Starostą Powiatu Węgrowskiego Krzysztof Fedorczuk, Ordynariuszem Diecezji Drohiczyńskiej ks. Biskup Antoni Pacyfik Dydycz.
Dla uczczenia 570 rocznicy nadania dla Miasta Węgrowa praw miejskich, 300-lecia konsekracji węgrowskich kościołów oraz 67 rocznicy wyzwolenia Węgrowa spod okupacji niemieckiej, My włodarze miasta Przewodniczący Rady Miejskiej Tomasz Kietliński oraz Burmistrz Miasta Jarosław Grenda w obecności zgromadzonych mieszkańców Węgrowa pod płytą nowo wybudowanego Rynku Mariackiego zakopaliśmy miejską kapsułę czasu w której zamieszczone zostały przedmioty ukazujące życie w Węgrowie oraz samo miasto w 2011 roku.
Kapsuła zawiera:
Pamiątkowy medal autorstwa prof. Mariusza Karpowicza wybitnego historyka sztuki i Honorowego Obywatela Miasta z okazji 300-lecia konsekracji węgrowskich kościołów,
Fotografie przedstawiające Węgrów oraz jego mieszkańców w roku 2011r. w formie elektronicznej (JPG),
Aktualne wydanie Kalendarium wydarzeń opisującego wydarzenia kulturalne i rozrywkowe w Węgrowie w 2011 roku
Wieści Węgrowskie Nr. 6/7/2011,
Relacje filmowe z niektórych wydarzeń w Węgrowie (DVD),
Karty z własnoręcznymi wpisami Mieszkańców Miasta,
Foldery, gadżetyJAK DŁUGO I W , oraz mapy ukazujące piękno Węgrowa oraz zasięg jego granic, jak również album fotograficzny
.
Żywimy nadzieję, że działania jakie podejmowaliśmy na rzecz rozwoju Miasta odniosą w przyszłości zamierzony skutek i przyszłe pokolenia czytające ten list będą w Węgrowie pięknym i silnym gospodarczo.

W ZWIĄZKU Z PODNIOSŁOŚCIĄ TYCH SŁÓW I ZAWARTOŚCIĄ DODATKÓW DO PRZESŁANIA MAM WĄTPLIWOŚĆ CZY KTOŚ, KTO PRZEPROWADZIŁ TAKĄ UROCZYSTOŚC Z TAKIM ZAANGAŻOWANIEM MIESZKAŃCÓW I DOSTOJNIKÓW ZASTANOWIŁ SIĘ JAKIM STANIE PRZECHOWAJĄ SIĘ POZOSTAWIONE TAM RZECZY. GŁÓWNIE MAM NA MYŚŁI PŁYTY DVD, ZDJĘCIA W JPG I PAMIĄTKI????????

PostNapisane: 5 wrz 2011, o 13:16 

Imię: Marcin

Doceniam cały ten pomysł z kapsułą czasu, ale tak jak GAJOWY uważam, że płyty DVD i zdjęcia jpg mogą nie spełnić swojego zadania za te 100 lat. Bardziej jest prawdopodobne, że te gazety, listy i inne pamiątki dotrwają do następnych pokoleń.

PostNapisane: 5 wrz 2011, o 14:04 

jesteście optymistami mówiąc o 100 latach. :) ja uważam, że w ciągu 20 lat ktoś się do tego dobierze i zniszczy tą kapsułę

PostNapisane: 5 wrz 2011, o 14:51 

Imię: Adrian

Jeżeli ktoś się do niej dobierze to bardzo szybko Policja się do niego również dobierze. Cały rynek będzie monitorowany, wiec powodzenia.

PostNapisane: 5 wrz 2011, o 15:33 

Reser, użyłeś magicznego słowa BĘDZIE. W Węgrowie wszystko kiedyś będzie. Miała być płyta na ratuszu. Może kiedyś BĘDZIE. Monitoring. Może BĘDZIE.

PostNapisane: 5 wrz 2011, o 15:48 

Imię: Adrian

lolik511,

Nie zamierzam się z Tobą przekomarzać. Ja mam informacje takie, że monitoring będzie wraz z zakończeniem inwestycji, a jeżeli ty masz inne informacje to się nimi podziel. Płyta na ratuszu może i miała być, ale w głowach forumowiczów. Nikt nikomu jej nie obiecywał, a jedynie dawał pod rozwagę taką ewentualność. Monitoring to część inwestycji. Tyle.

PostNapisane: 5 wrz 2011, o 18:19 

Reser
Tak w planach, na papierze monitoring jest. Wiesz, że papier jest cierpliwy i wszystko przyjmie. Do dokończenia inwestycji musimy jeszcze bardzo długo czekać. A co do płyty do sami pracownicy UM i radni mówili, że płyta będzie.
Ja lubię się powoływać na sprawdzone źródła.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Szybka odpowiedź
Tytuł:
Wiadomość: